JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Mbresëlënëse/ NASA publikon foto me ngjyra nga Planeti i Kuq
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 22/02/2021 22:48

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Pak ditë më parë sonda e NASA-s e quajtur Perseverance shkeli tokën e Planetit të Kuq. Ndërkohë teksa eksplorimi vijon, në planetin tonë kanë kanë mbërritur edhe imazhet e para në të cilët shihen disa shkëmbinj. Qëllimi kryesor i hulumtimit ka të bëjë me mbledhjen e mostrave për të analizuar nëse ka patur apo jo jetë në Mars. Mostrat vijnë nga brendësia dhe periferia e kraterit vullkanik Jezero, i cili daton nga 3.8 deri 3.9 miliardë vjet më parë. Shkencëtarët mendojnë se në këtë periudhë në Mars mund të ketë patur ujë dhe për rrjedhojë jetë të gjallë.

KË DO VOTONI MË 25 PRILL?