JOQ Albania
Home

“Ka shkatërruar jetën e mijëra njerëzve”/ Shkencëtari: Pandemia më shumë vrau se sa shpëtoi
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 24/05/2020 23:00

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Sipas shkencëtarit që ka fituar çmimin Nobel, izolimi mund të ketë shkaktuar më shumë vdekje se sa ka shpëtuar jetë.

Michael Levitt, një profesor në universitetin Stanford i cili parashikoi saktë shkallën fillestare të pandemisë, tregoi se vendimi për t’i mbajtur njerëzit brenda në shtëpi ishte një vendim i motivuar nga paniku e jo nga shkenca.

Pretendimet e tij i bëjnë jehonë atyre në një raport të raportuar së fundmi dhe gjetjet treguan se izolimi nuk arriti të ndryshojnë rrjedhën e pandemisë, por në vend të kësaj kanë "shkatërruar jetën e mijëra njerëzve".

Prof Levitt i tha:

Unë mendoj se bllokimi nuk shpëtoi jetë, përkundrazi mund të ketë shumë pasoja fatale. Do të ketë shpëtuar jetë vetëm nga aksidentet rrugore, por ka sjellë më shumë dëme si abuzimi në familje, divorcet, e të tjera.

Profesori Levitt, i cili fitoi çmimin Nobel për kimi në vitin 2013 për 'zhvillimin e modeleve multiscale për sisteme kimike komplekse', ka thënë për dy muaj se parashikimet e shumë ekspertëve për koronavirusin janë të gabuara.

Prof Levitt shtoi:

Për arsye që nuk ishin të qarta për mua, unë mendoj se udhëheqësit dhe njerëzit u izoluan nga paniku, e kështu pati një mungesë të madhe diskutimi.

Burimi: Daily Mail| Përktheu dhe Përshtati: JOQ-Albania