Dimitrojsi foli edhe për dyshimet dhe druajtjet që në opinion paraqiten lidhur me teknologjinë 5G dhe lidhjen e saj me koronavirusin, për vëllimin e internet komunikimit në periudhën e fundit derisa vendi përballet me Covid-19, për cilësinë e shërbimeve dhe shpejtësinë e internetit, por edhe për përfshirjen e rrjetit në shtet.