JOQ Albania
Home

Zbulohet shkalla e vërtetë e rezervave mjekësore të Kinës kur vendi ishte në kulmin e krizës nga COVID-19
Shkruar nga: V Gashi | Publikuar më: 02/04/2020 14:30

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Kina importoi më shumë se dy miliardë maska dhe 25 milion pjesë të veshjeve mbrojtëse nga jashtë para se shpërthimi i koronavirusit të arrinte nivelet pandemike, është zbuluar së fundmi.

Të enjten një raport i qeverisë kineze tregoi në detaje tregtinë e saj të jashtme për dy muajt e parë të vitit, kur vendi ishte në kulmin e krizës së tij të virusit.

Ndërsa infeksionet e COVID-19 filluan të përhapen në të gjithë globin në janar dhe shkurt, Kina pa një rritje të shpejtë të importeve të mallrave dhe mallrave kryesore të konsumit.

Më shumë se 2.46 miliardë pajisje mjekësore, përfshirë maska dhe pajisje të tjera mbrojtëse, u inspektuan nga Dogana Kombëtare në Kinë midis 24 janarit dhe 29 shkurtit, sipas raportit.

Raporti thotë se agjensia kishte përshpejtuar hyrjen e furnizimeve duke prezantuar 'zhdoganimin me vonesë zero të materialeve të parandalimit dhe kontrollit të epidemisë'.

Kjo vjen ditë pasi organizatat kineze që operojnë në Australi u raportuan se kishin dërguar furnizime mjekësore me shumicë në Kinë në kulmin e krizës.

Zhvilluesi i pronave kineze Risland Australi u raportua të ketë dërguar 80 ton furnizime mjekësore në një avion të korporatës drejt Wuhan në fund të shkurtit.

Pamjet u shfaqën duke treguar kuti me maska kirurgjikale të grumbulluara në aeroportin e Perth përpara se të dërgoheshin në Wuhan më 8 shkurt, kur kishte 15 raste të koronavirusit në Australi.

Një kompani tjetër kineze e pasurive, Greenland Group, rikualifikoi punonjësit e saj për të blerë maska për fytyrën, dezinfektues duarsh, peceta antibakteriale, termometra, tableta paracetamoli dhe sende të tjera mjekësore me shumicë për dërgim në Kinë.

Greenland bleu tre milion maska kirurgjikale, 500,000 palë doreza dhe furnizime pjesa më e madhe e sanitareve dhe pecetave antibakteriale në Australi dhe vendet e tjera ku operon kompania.

Mallrat u grumbulluan në selinë e Greenland në Sidnei dhe u dërguan në Kinë në janar dhe shkurt.

Spitalet australiane tani po përpiqen të përballojnë mungesën e maskave dhe mjeteve të tjera mbrojtëse pasi numri i rasteve të koronavirusit në vend vazhdon të rritet.

Sot ka më shumë se 5108 raste të konfirmuara në Australi, dhe 23 vdekje.

Burimi: Daily Mail | Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania