JOQ Albania
Home

Çfarë është një penis i thyer dhe kur ndodh frakturimi i këtij organi?
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 13/01/2020 10:59

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Duke pasur parasysh që nuk ka kocka në penis, a mund të thyhet me të vërtetë? Rezulton se ka një dëmtim fatkeq të quajtur "frakturë penile" që me të vërtetë mund të ndodhë gjatë marrëdhënieve seksuale. Hunter Wessells, kryetar i departamentit të urologjisë në Shkollën e Mjekësisë në Universitetin e Uashingtonit në Seattle ka përshkruar gjendjen dhe si mund të ndodhë.

Çfarë është saktësisht sindroma e penisit të thyer?

Është ajo që quhet frakturë penile. Është një formë e rëndë e dëmtimit të lakimit të penisit të ngritur që ndodh kur një membranë e quajtur albica tunica lot. Albuginea tunica rrethon cavernosa corpora, ind të specializuar spongy në thelbin e penisit që mbush me gjak gjatë një mbledhje. Kur albica tunica loton, gjaku që normalisht kufizohet në këtë hapësirë, derdhet në inde të tjera. Ju merrni fryrje dhe ënjtje.

Cilat janë shenjat e frakturës së penisit?

Zakonisht do të ketë një tingull që shfaqet. Nëse dikush ka dhimbje të forta (në penis), veçanërisht i shoqëruar me fryrje, ënjtje dhe humbje të ereksionit, ai duhet të kërkojë kujdes urgjent.

Si saktësisht ndodh fraktura e penisit?

Zakonisht kjo ndodh gjatë seksit të rregullt vaginal me gruan në krye, por mund të ndodhë në pozicionin misionar ose gjatë akrobatikës seksuale. Mjeku tregon për një paciet, i cili pësoi frakturë penile pasi vrapoi nëpër dhomë dhe u përpoq të depërtonte në gruan e tij me një kërcim fluturues.

Risultati immagini per Hunter Wessells, broken penis

Burim: MensJournal|Përktheu dhe përshtati: JOQ Albania