JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Robotët delivery tani gjejnë derën tuaj të përparme
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 05/11/2019 16:51

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Studiuesit në MIT kanë zhvilluar një metodë të re të navigimit për robotët që mund të jenë shumë të dobishëm për gamën e kompanive që punojnë në shpërndarjen autonome. Shkurt, ekipi ka punuar se si një robot mund të kuptojë vendndodhjen e një dere të përparme, pa u siguruar një hartë specifike paraprakisht.

Hartografimi nuk është pengesa e vetme për të pasur një çast të dorëzimit në të ardhmen, të shkojnë deri më derë, ashtu si njerëzit që i bëjnë dërgesat sot. MIT News thekson se hartografimi i një lagjeje të tërë me nivelin e specifikës së kërkuar për të bërë dorëzimin e vërtetë të dyerve të përparme do të ishte tepër e vështirë – veçanërisht në shkallë kombëtare (le të themi globale). Meqenëse kjo duket se nuk ka të ngjarë të ndodhë, dhe veçanërisht nuk ka gjasa për çdo kompani që shikon ndërtimin e rrjeteve autonome të ofrimit të burimit veç e veç, ata vendosën të krijojnë një metodë navigimi që lejon procesoret e robotit të kuptojne vendndodhjen e një dere të përparme.

Dorëzimi është vetëm një rast përdorimi për këtë lloj hartografie inteligjente lokale të mjedisit, por është një e mirë që mund të shohë përdorimin aktual tregtar herët a vonë.