JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Twitter pezullon llogaritë e lidhur me Hamas dhe Hezbollah
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 05/11/2019 16:47

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Twitter pezulloi disa llogari të lidhura me Hamas dhe Hezbollah gjatë fundjavës, pasi u kërkua vazhdimisht ta bënte këtë nga një grup bipartizan i Përfaqësuesve të Sh.B.A. Ligjvënësit — Josh Gottheimer (D-NJ), Tom Reed (R-NY), Max Rose (D-NY) dhe Brian Fitzpatrick (R-PA) e kritikuan kompaninë për lejimin e llogarive të qëndrojnë lart edhe pse Hamas dhe Hezbollah janë caktuar si Organizata Terroriste të Huaja nga qeveria e Shteteve të Bashkuara.

Llogaritë e pezulluara përfshijnë llogaritë në gjuhën angleze dhe arabe në gjuhën angleze të Hamasit dhe ato që i përkasin Al-Manar, një stacion televiziv i lidhur me Hezbollah, dhe shërbimin e lajmeve të lidhur me Hamas Quds News Network.

Twitter fillimisht u tha kongresmenëve se bën dallimin midis fraksioneve politike dhe ushtarake të atyre organizatave. Në një përgjigje të 22 tetorit, anëtarët e Dhomës i thanë Twitter-it se "ky dallim nuk është i rëndësishëm, as nuk është i përbashkët. Hezbollah dhe Hamas janë organizata terroriste siç përcaktohet nga qeveria e Shteteve të Bashkuara. Pikë. "

Më 1 nëntor, drejtori i politikës publike në Twitter në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada Carlos Monje Jr., u përgjigj se llogaritë ishin pezulluar pas një shqyrtimi.