JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Tani pyesim Excelin
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 04/11/2019 18:53

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Microsoft sot njoftoi një azhurnim në Excel që sjell pyetje të gjuhës natyrale në mjetin e spreadsheet. Në dispozicion tani për Office Insiders, kjo karakteristikë e re ju lejon të bisedoni me Excel ashtu si jeni duke biseduar me një person dhe të merrni përgjigje të shpejta në pyetjet tuaja pa pasur nevojë të shkruani një pyetje.

"Pyetja e gjuhës natyrore është një hap tjetër drejt bërjes së informacioneve të të dhënave dhe vizualizimit më të afrueshme dhe të arritshme për përdoruesit me nivele të ndryshme të përvojës në Excel," shpjegon Microsoft. "Përdoruesit e lajmeve nuk do të kenë nevojë të dinë se si të shkruajnë një formulë për të fituar njohuri të dobishme nga të dhënat e tyre, ndërsa power users do të jenë në gjendje të kursejnë kohë duke automatizuar procesin e zbulimit të të dhënave thjesht duke bërë pyetjet e duhura dhe duke shtuar shpejt grafikët dhe tabelat e nevojshme për vendime më të mira dhe më të shpejta ".

Vlen të përmendet se Google tashmë ofron veçori të ngjashme në Sheets Google. Në përvojën time, Google nganjëherë bën një punë mjaft të mirë në gjetjen e të dhënave, por gjithashtu rregullisht nuk arrin të gjejë madje edhe një pikë të vetme relevante të të dhënave, kështu që mbetet të shihet se sa e mirë Excel është krahasuar me atë.