JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Si do proçedojë startupi satelitor Kepler?
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 01/11/2019 16:50

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Kepler Communications, startupi me bazë në Toronto që është i përqendruar në zhvillimin dhe vendosjen e satelitëve me madhësi të këpucëve për të ofruar shërbime telekomunikuese, po hap regjistrimin për ata që janë të interesuar të marrin kompletet e tyre të parë të zhvilluesit. Këto komplete zhvilluesish, të dizajnuar për të ndihmuar klientët e mundshëm tregtarë të përfitojnë nga lidhja e ngushtë me IoT , do të vihen në dispozicion për t'u blerë për partnerët e zgjedhur vitin e ardhshëm.

Ky lloj i qasjes së hershme është krijuar për të dhënë një fillim në testimin dhe integrimin për kompanitë e interesuara për të përdorur llojin e lidhjes që Kepler synon të sigurojë. Shërbimi i Keplerit është krijuar për të siguruar mbulim global duke përdorur një rrjet të vetëm për operatorët IoT, me kosto të ulët në krahasim me tregun, për aplikacionet përfshirë ndjekjen e containers të transportit, rrjetet hekurudhore, bagëtitë dhe të lashtat dhe shumë më tepër. Kepler thotë se rrjeti i tij IoT, i cili do të përbëhet nga nanosatelitë të dizajnuar posaçërisht për këtë qëllim që planifikon të nxjerrë gjatë gjithë vitit të ardhshëm dhe më gjerë, ka për qëllim industritë ku nuk keni nevojë për gjerësi të lartë, siç do të thoni për video të konsumit HD transmetimi, por kur mbulimi nëpër zona të mëdha, shpesh të largëta mbi një bazë të qëndrueshme është thelbësore.

Lidhshmëria e IoT e siguruar nga konstelacionet e satelitëve orbitalë është një zonë në rritje e përqendrimit dhe investimeve, pasi industritë e mëdha kërkojnë të modernizojnë operacionet e tyre të monitorimit dhe përcjelljes. Startupi Swarm kohët e fundit mori leje nga FCC për të filluar plejadën e saj satelitore 150-të vogla, për shembull, për të krijuar një shërbim për të adresuar nevoja të ngjashme. Kepler, i themeluar në vitin 2015, ka mbledhur më shumë se 20 milion dollarë fonde, dhe ka nisur deri tani dy satelitë të vegjël, përfshirë një në janar dhe një në nëntor të 2018. Kompania njoftoi një kontratë me ISK dhe GK Launch Services për të vendosur dy të tjerë diku në mes të vitit të ardhshëm në një raketë Soyuz.