JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Instagram ndalon imazhet e vetë- dëmtimit.
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 28/10/2019 17:07

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Instagram ka zgjeruar një ban në pamjet grafike të vetë-dëmtimit grafik për të përfshirë një gamë më të gjerë të përmbajtjes që përshkruan vetëvrasjen, duke përfshirë ilustrime fiktive të vetë-dëmtimit dhe metodave të vetëvrasjeve si vizatimet, karikaturat dhe memet.

Në fillim të këtij viti Mosseri, u takua me sekretarin e shëndetësisë në Mbretërinë e Bashkuar për të diskutuar politikën e platformës ndaj përmbajtjes së vetë-dëmtimit. Kompania është përballur me presion të nivelit të lartë në vend pas një proteste në publik pasi familja e Molly Russell, një nxënëse 14-vjeçare në Mbretërinë e Bashkuar, e cila vrau veten pasi pa përmbajtje vetëvrasjeje në Instagram.

Në shkurt, platforma e mediave sociale në pronësi të Facebook njoftoi se do të ndalojë imazhet grafike të vetë-dëmtimit, të tilla si prerjet, dhe të kufizojë hyrjen në përmbajtje jo-grafike të vetë-dëmtimit, siç janë imazhet e plagëve të shëruara – duke mos e rekomanduar atë në kërkime.