JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Microsoft, fituesi i kontratës 10B $
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 26/10/2019 16:48

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Departamenti i Mbrojtjes i Sh.B.A njoftoi sot se Microsoft ka fituar kontratën e re të Ndërmarrjes së Përbashkët të Mbrojtjes së Infrastrukturës (JEDI), me vlerë deri në 10 miliardë dollarë për një periudhë prej 10 vjetësh. Me këtë, Microsoft do të sigurojë shërbime të infrastrukturës dhe platformës si për biznesin dhe operacionet e misionit të Pentagonit.

"Strategjia Kombëtare e Mbrojtjes dikton që ne duhet të përmirësojmë shpejtësinë dhe efektivitetin me të cilin ne zhvillojmë dhe te vendosim aftësi të modernizuara teknike për gratë dhe burrat tanë me uniformë," tha Shefi i Informacionit DOD Dana Deasy në një njoftim të lidhur. “Strategjia e modernizimit dixhital DOD u krijua për të mbështetur këtë imperativ. Ky çmim është një hap i rëndësishëm në ekzekutimin e Strategjisë së Modernizimit dixhital. "

Microsoft mundi Amazon në raundin e fundit për këtë kontratë fitimprurëse pasi dy gjigandët e cloud rrahën konkurrentët e tjerë si IBM dhe Oracle në një raund të hershëm. Shumica e ekspertëve e konsideruan Amazonën si pararendësin për të fituar marrëveshjen.

"Ne jemi të befasuar për këtë përfundim. AWS është udhëheqësi i qartë në llogaritjen e cloud, dhe një vlerësim i detajuar thjesht mbi ofertat krahasuese çon qartë në një përfundim të ndryshëm, ”na tha një zëdhënës i Amazon në një koment me email. "Ne mbetemi thellësisht të përkushtuar që të vazhdojmë të inovojmë për fushën e re dixhitale të betejës, ku siguria, efikasiteti, qëndrueshmëria dhe shkallëzueshmëria e burimeve mund të jenë ndryshimi midis suksesit dhe dështimit."