JOQ Albania
Home

Don Valentine ndërroi jetë në moshën 87 vjeç.
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 26/10/2019 16:45

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Themeluesi i Sequoia Capital Don Valentine ndërroi jetë në shtëpinë e tij në Woodside, Ca., sot në moshën 87 vjeçare nga shkaqe natyrore. Sequoia postoi një tribute për Valentinin menjëherë pas kësaj, duke e quajtur atë "një nga një brez udhëheqësish që përparuan Silicon Valley".

Një vendas i Nju Jorkut, Valentin i diplomuar në kimi në Universitetin Fordham para se të bashkohej me Raytheon në Kaliforninë e Jugut, duke lëvizur më pas në veri në Bay Area për të punuar në gjysmëpërçuesin Fairchild, ku me kalimin e viteve, Valentin filloi të investojë kontrollet e tij të vogla në kompanitë e teknologjisë. Së shpejti tërhoqi vëmendjen e një grupi të hershëm të fondeve të ndërsjella, Capital Group, i cili shënjestroi Valentinin, duke e lejuar atë që të krijojë një fond sipërmarrjeje prej 3 milion dollarësh në 1974. Ndër bastet e tij të para nga ai grupi i kapitalit: Atari dhe Apple. Ai më vonë e drejtoi firmën në shumë arritje të larta, përfshirë Cisco Systems.

Valentin vazhdoi të udhëheqi Sequoia deri në dorëzimin e autorësise shumë përpara moshës së pensionit tek Doug Leone dhe Michael Moritz, megjithëse ai vazhdoi të ndiqte takimet e partnerëve edhe për 10 vjet të tjerë. Partnerët kanë thënë se ishin të lumtur për këshillat dhe udhëzimet e tij të vazhdueshme – jo se ata gjithmonë ishin dakord me të.