JOQ Albania
Home

Netflix fillon një plan mujor 4 $ vetëm për celular në Malajzi.
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 24/10/2019 14:44

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Netflix është i gatshëm të zgjerojë planin e vet me kosto më të ulët, vetëm për celular, përtej Indisë, pasi duket se do të zgjerojë shtrirjen e shërbimit të tij në tregjet e tjera ndërkombëtare. Gjigandi amerikan për transmetimin e videove me kërkesë sot nisi një shtresë të re çmimesh në Malajzi që do t’u lejonte njerëzve në vend të hyjnë në shërbimin e videos për 17 RM (4 dollarë) në muaj.

Shkalla e re, e cila po ofrohet krahas planeve mujore ekzistuese të rregullta që fillojnë nga 7.8 dollarë, kufizon mundësinë e përdorimit të Netflix vetëm në një pajisje celulare dhe me cilësi më të ulët video (80 480p). (Konsumatorët e pajtuar në këtë plan nuk lejohen të shikojnë – ose hedhin – Netflix në TV dhe laptopë.)

Kompania, e cila filloi të testonte plane më të lira për celular vitin e kaluar në shumë tregje, përfshirë Malajzinë, tha që shpreson që plani i saj i ri të "zgjerojë aksesin në Netflix në këtë komb që prioritizon celularin". Më shumë se 88% e njerëzve në Malajzi zotërojnë një smartphone dhe 78% të përdoruesve të internetit në vendin e Azisë Juglindore – shtëpi për afërsisht 32 milion njerëz – transmetojnë dhe shkarkojnë përmbajtje të mediave, sipas vlerësimeve të industrisë.