JOQ Albania
Home

Twitter rikthehet në Mac
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 12/10/2019 12:12

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

 

Twitter është rikthyer në Mac me debutimin e një aplikacioni të ri të mbështetur në katalizator për macOS Catalina, i lançuar të enjten. Kompania në qershor kishte qenë ndër të parat që njoftoi planet e saj për të përfituar nga Mac Catalyst – seti i ri i mjeteve Apple për sjelljen e aplikacioneve iPad në desktopin Mac.

 

Ideja me Catalyst është të bëjë më të lehtë për zhvilluesit e iOS të krijojnë softuer për ekosistemin Mac, duke i lejuar ata të përdorin projektin e tyre ekzistues iOS dhe kodin burimor, pastaj shtresën në veçoritë vendase të Mac dhe të konvertojnë kontrollet e prekjes te tastiera dhe miu.

 

Aplikacioni i ri i Katalizatorit në Twitter është falas dhe ofron një përvojë të qëndrueshme me pjesën tjetër të aplikacioneve të platformës Twitter. Ndërfaqja është e njohur falë ndarjes së bazës së kodit dhe ekziston edhe një mundësi e modës së errët. Sidoqoftë, afati kohor i saj nuk rifreskohet në kohë reale – gje qe është shfaqur si një nga ankesat e zakonshme të përdoruesve për aplikacionin e ri.