JOQ Albania
Home

Toyota, GM, Nvidia, Bosch dhe të tjerë ,një shoqëri e re autonome e teknologjisë së ngarjes
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 11/10/2019 14:36

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Ne jemi akoma në fazën e bashkëpunimit të drejtimit autonom, pasi është ende larg nga të qenit diçka që konsumatorët mund të përdorin rregullisht. Kjo do të thotë se ka shumë mundësi zhvillimi për gjëra të tilla si "Shoqëria e re Automatike e Kompjuterave të Automjeteve" (AVCC). Ky grup përfshin Arm, Bosch, Continental, GM, Toyota, Nvidia, NXP dhe Denso, duke mbledhur prodhuesit më të mirë së bashku me disa nga prodhuesit kryesorë të çipave dhe furnizuesve të nivelit të parë në automobil sot.

Qëllimi i grupit është që të punojnë së bashku në mënyrë që të "zgjidhin disa prej sfidave më domethënëse të automjete vetë-drejtuese. Vetë-ngarja ka qenë një zonë e investimeve dhe përqendrimit intensiv në vitet e kaluara, ajo ende ka një mënyrë për të bërë para se këto kompani të fillojnë me të vërtetë të korrnin përfitimet e investimeve të tyre në drejtim të biznesit që drejton të ardhurat.

Ky bashkëpunim është më shumë sesa thjesht të zbuloni gamën e specifikave për sistemet. Kompanitë pjesëmarrëse do të "studiojnë sfidat e përbashkëta teknike", gjithashtu, ata do të mblidhen bashkë  për të kapërcyer sfidat kryesore, të teknologjisë që akoma veprojnë si pengesa në marrjen e automjeteve vetë-drejtuese në rrugë.