JOQ Albania
Home

Pinterest lëshon një aplikacion të ri ‘Lite’
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 11/10/2019 14:30

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Pinterest është ndërmarrja më e re e teknologjisë që prezanton një version “Lite” të aplikacionit të tij celular për të përmbushur nevojat e përdoruesve në tregjet në zhvillim. Me Pinterest Lite, të lancuar të hënën, përdoruesit do të përfitojnë nga një shkarkim më te shpejtë dhe një aplikacion që merr më pak hapësirë ruajtëse në pajisjen e tyre celular, thotë kompania.

Aplikacioni i ri Pinterest Lite është në të vërtetë Aplikacioni Progresiv në ueb i Pinterest (PWA) që është bërë i disponueshëm për përdoruesit e Google Play si një shkarkim.

Ky është një projekt që është duke u zhvilluar për ca kohë, sipas një postimi të vitit të kaluar në blogun Inxhinierik të Pinterest. Atje, kompania pranoi që përvoja e saj në internet me celular ishte "e tmerrshme" dhe kishte nevojë për një azhurnim.

Aplikacioni celular Pinterest Lite është në dispozicion sot për përdoruesit e Android në Peru, Argjentinë, Kolumbi, Kili dhe Meksikë, dhe orë në një MB të vogël 1.4. Madhësia kryesore e aplikacionit Pinterest ndryshon nga pajisja në Android, por është dukshëm më e madhe. Në iOS, është 143.1 MB, për hir të krahasimit.

"Qëllimi është të sjellim Pinterest për të gjithë në mbarë botën në mënyrë që ata të zbulojnë frymëzimin në lidhje me interesat e tyre kudo që të jenë," tha një zëdhënës i Pinterest, kur arriti për të komentuar rreth fillimit të Pinterest Lite. Ofrimi i një aplikacioni Lite është një kërkesë bazë këto ditë për të konkurruar në tregjet në zhvillim.