JOQ Albania
Home

Twitter pranon gafën, përdor numrat e telefonit dhe e-mailet për t’i shërbyer reklamave
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 09/10/2019 16:44

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Twitter ka pranuar se ka përdorur numrat e telefonit dhe adresat e postës elektronike, të dhëna nga përdoruesit, për të dërguar reklamat e targetuara. Gjigandi i mediave sociale shprehet se nuk dinte sa përdorues ishin prekur.

Cështja buroi nga programi i përshtatur i audiencës së kompanisë, i cili lejon kompanitë të synojnë reklamat kundër listave të tyre të marketingut, siç janë numrat e telefonit dhe adresat e postës elektronike. Por Twitter zbuloi se kur reklamuesit i ngarkonin listat e tyre të marketingut, ai përputhej me përdoruesit e Twitter me numrat e telefonit dhe adresat e postës elektronike që përdoruesit e paraqisnin për të vendosur vërtetimin e dy faktorëve në llogarinë e tyre.

Twitter gjendet në të njëjtën varkë si Facebook, e cila vitin e kaluar u kap duke përdorur numrat e telefonit të përdoruesve dhe adresat e postës elektronike, të cilat ata i dhanë Facebook-ut për të siguruar llogaritë e tyre, për reklama të synuara. Komisioni Federal i Tregtisë gjobiti gjigandin e rrjeteve sociale me 5 miliardë dollarë në fillim të këtij viti dhe e ndaloi të përdorë numrat e telefonit që mori për vendosjen e dy faktorëve, për reklama.