JOQ Albania
Home

Njihuni me ishullin e parë në botë pa tym duhani, ndodhet shumë pranë nesh
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 06/10/2019 8:52

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Astypalea është ishulli i parë në botë që ka përqafuar nismën pa tym duhani. Ishulli grek ka arritur të ndërtojë me sukses një kulturë ku njerëzit inkurajohen të largojnë tymin e cigares nga jeta e tyre.

Ishulli mori certifikimin e kulturës pa tym nga TUV Austri, një organizatë e pavarur e certifikimit. Ishulli përqafoi kulturën pa tym, duke e shtuar atë në identitetin e tyre vizual dhe vendosjen e tabelave të informacionit në aeroport, port, plazhe dhe zonën historike të mullinjve me erë për të informuar vendasit dhe vizitorët.

Përveç sigurimit të respektimit të ligjit kundër pirjes së duhanit, ata ofrojnë informacion dhe mbështetje për duhanpirësit e rritur në lënien e cigares. Për ata duhanpirës të rritur që zgjedhin të vazhdojnë të pinë duhan, ata ofrojnë informacione për alternativat e reja më pak të dëmshme.