JOQ Albania
Home

Jeff Bezos thotë se po zhvillon rregullime të facial recognition
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 30/09/2019 16:25

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Bezos ka thënë se grupi i politikave të Amazon po punon rregulla, të cilat mund të aplikohen tek të gjitha shërbimet e facial recognition, sepse sipas tij ka shumë abuzime në lidhje me këtë teknologji, dhe ndaj nevojiten disa rregullime.

Vitin e kaluar, Microsoft tha se facial recognition të parregulluar mund të dëmtojnë shoqërinë duke e cuar në mbikëqyrje masive ose duke rritur diskriminimin dhe paragjykimin. Këto shqetësime janë rritur pasi Amazon është e lidhur ngushtë me agjensitë botërore të qeverisë. Policia e Floridas dhe Orengon janë ndër ata të cilët kanë nënshkruar për të përdorur shërbimet e facial recognition të Amazon të njohur edhe si Rekogntion, për të kapur kriminelët. Udhëzimet e Amazon sugjerojnë që zyrtarët e zbatimit të ligjit duhet të shikojnë të gjitha përputhjet të prodhuara nga teknologjia përpara se të veprojnë bazuar në informacionin dhe përdorimin e teknologjisë së facial recognition.

Bezos ka thënë se që grupi i tij i punës po punon fort në rregullimet e facial recognition dhe kjo gjë bën shumë sens.