JOQ Albania
Home

McDonald tanimë pret aplikimet për punë edhe nëpërmjet Alexa dhe Google Assistant
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 25/09/2019 15:47

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Amazon deklaroi një iniciativë të re të rrjetit të fast food të cilën po e quan “Apliko nëpërmjet” në të cilën pronarët e pajisjeve të Amazon Alexa ose Google Assistant mund të fillojnë të aplikojnë për një vend pune duke përdorur komandat standarte të zërit të “Alexa” dhe “Ok Google”. Kompania po e sheh këtë si mënyrë për ti dhënë njerëzve të rinj më shumë mënyra për të nisur një karrierë të një niveli fillestar në një prej restoranteve të tyre.

Ti nuk mund të përfundosh të gjithë procesin e aplikimit duke përdorur Alexa ose Google Assistant. Pas fillimit të eksperiencës me Alexa ose Google Assistant, ti duhet ti përgjigjesh disa pyetjeve bazike. Ti do të marrësh një një mesazh, ndjekur nga përgjigjet e pyetjeve, me një link për të përfunduar të gjithë procesin online. Por ndoshta nëse me të vërtetë të përdorurit e një kompjuteri ose një celulari për të nisur aplikimin për një punë tek McDonald ishte paksa një pengesë, të përdorurit një voice mund të jetë më e thjeshtë. Kjo iniciativë vjen si një pjesë e serisë së rritjes së përpjekjeve për teknolgjinë që McDonald ka bërë gjatë viteve të fundit. Kompania është përballuar me rritjen e rrjetit fast casual, të ngrënit shëndetshëm dhe trendeve të dietave të cilat kanë rezultuar në më shumë shërbim taxi në orët e vona dhe porositjes nëpërmjet aplikacionit të celularit.

Aplikimi nëpërmjet Alexa dhe Google Assistant do të jetë më pak i kushtueshëm dhe sigurisht më i shpetjë, na mbetet të shpresojmë që e gjitha kjo ti shërbejë në të ardhmen McDonalds për të përshirë në rrjetin e tij të fast food më shumë AI.