JOQ Albania
Home

Mozilla po teston një VPN dhe ti mund ta provosh tani
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 19/09/2019 16:13

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Mozilla ka shpallur një produkt të ri i cili do ti sigurojë përdoruesve të Firefox më shumë siguri në web. Rrjeti privat i Firefox duket sikur do të jetë i dobishëm, por sigurisht që ai ka limitet e tij. Ai është një browser i bazuar në VPN, ndaj dhe ai nuk do fshehë asgjë nga ato cfarë ti po bën në internet jashtë Firefox- ti duhet të instalosh aplikacion të dedikuar VPN nëse dëshiron të mbrosh më shumë trafik nga interneti. Mozilla rekomandon përdorimin e një rrjeti privat Firefox nëse ti dëshiron të kesh një lidhje të enkriptuar teksa përdor Firefox në një lidhje publike me wi-fi ose nëse thjesht dëshiron të fshihesh nga ad trackers.

Nëse dëshiron të provosh rrjetin privat të Firefox, i cili është falas, ti duhet të jesh Us-based, duke përdorur Firefox në desktop ose në laptop dhe i regjistruar në llogarinë tënde të Firefox. Mozilla tha se rrjeti privat i Firefox do të jetë për një përiudhë të limituar kohe falas dhe në të ardhmen një shërbim me pagesë, e cila nuk është më një suprizë. Tetorin e kaluar, Firefox shfaqi një ad për një subscription të ProtonVPN te një grup i vogël përdoruesish të Firefox, duke sugjeruar që Mozilla mund të ketë patur interes në vlerësimin e ofrimit të VPN së tij.