JOQ Albania
Home

Rikthimi i Samsung Fold
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 17/09/2019 16:50

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Kur lancimi i Galaxy Fold u vonua për shkak të disa shqetësimeve, u duk se celulari 2000$ u zhduk e nuk do të kthehej më. Por tani, pas disa përmirësimeve dhe ndryshimeve të dizanjit Galaxy Fold u rikthye dhe po kërkon blerës. Po cfarë ka ndryshuar?

Ndryshimi i parë është ajo cka bëri Samsung me filmin polimer mbrojtës të Fold. Më parë skajet e filmit shtriheshin në skajin e ekranit, por një boshëllëk i vogël mbeti midis filmit dhe the bezel rreth ekranit të Fold. Kjo i dha filmit pamjen e një mbrojtësi të lëvizshëm të ekranit, kur në të vërtetë ishte një komponent kritik për ruajtjen e integritetit të ekranit. Pra, një ndryshim i madh në Galaxy Fold është se shtresa e tij mbrojtëse polimer tani mbulon të gjithë ekranin duke mos lejuar që të dëmtohet nga gishtërinjtë.

Ndryshimi më i rëndësishëm është mënyra sesi Samsung mbuloi boshëllëqet e vogla midis ekranit të Fold dhe nyjes lidhëse. Para lancimit, Fold pati disa hapje të vogla sipër dhe nën nyjen lidhës të cilat lejonin që materiale të vogla si rëra të futeshin dhe të dëmtonin ekranin e palosshëm të Samsung. Ky boshllëk duket së është më i vogël tani, i cili mund të rrëzojë dobësinë e dytë më të dukshme strukturore të Fold.

Gjithashtu Samsung pretendon se ka bërë përmirësime shtesë në përvojën e përdoruesit duke optimizuar më shumë aplikacione për tu përdorur në ekranin Fold. Ajo cka duhet të bëjë tani Samsung është të bindë njerëzit që Fold ende vlen 2000 $ pasi lancimi i saj u vonua për cështje të qëndrueshmërisë dhe duhet përmendur që Samsung akoma nuk ka hequr dorë nga pajisjet me ekran të palosshëm.