JOQ Albania
Home

Jahti më i shtrenjtë në botë i lyer me ar dhe jahti më i madh në botë 180 m i gjatë
Shkruar nga: F Tenolli | Publikuar më: 05/08/2019 13:38

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Jahti më i shtrenjtë në histori është jahti History Supreme që është i lyer me ar. Jahti me i madh quhet Azzam dhe është 180 metra i gjatë.

Përsa i përket Azzam, është një jaht privat në pronësi të sheikut Khalifa bin Zayed Al Nahyan dhe vlen 600 milion dollarë.

History Supreme është një jaht i një niveli tjetër. I mbështjellë nga 100,000 kg ar, platin dhe gurë të çmuar.

Në bordin e jahtit gjendet një shishe alkooli diamant 18.5 karat, një nga më të rrallat në botë. Gjithashtu në ambientet e brendshme gjendet edhe një akuarium panoramik që mbulon një mur të tërë prej ari 24 karat.

Stuart Huges i cili është edhe disenjatori i tij, iu deshën 3 vite për ta përfunduar.

Vlera e këtij jahti është 4.8 miliardë dollarë dhe është në pronësi të një biznesmeni nga Malajzia.