JOQ Albania
Home

Studimi: Ky është rrjeti social që ndikon për keq në jetën e përdoruesve
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 27/07/2019 23:03

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Instagram konsiderohet rrjeti më i dëmshëm social për shëndetin mendor

Postimet e jetës ‘perfekte’ që bëhen kryesisht në rrjetet sociale mund të shkaktojnë shqetësime mendore tek përdoruesit.

Fotot që shpërndahen kryesisht në këto rrjete sociale po kontribuojnë në problemet e shëndetit mendor si ankthi, depresioni, privimi nga gjumi dhe problemet e imazhit mbi trupin tek të rinjtë, që janë edhe përdoruesit më të mëdhenj të mediave sociale.

Konkretisht, rezulton se Instagrami është rrjeti më i dëmshëm social.

Me 700 milionë përdorues globalisht, kjo platformë duket se është rrjeti që ka efektin më të madh negativ.

Vetëm YouTube kishte një efekt neutral-pozitiv në mesin e të anketuarve.

Çdo rrjet tjetër social rezultoi me një efekt negativ. (Prej më pak negative tek më shumë, ishin: Tëitter, Facebook, Snapchat dhe Instagram.)

Të anketuarit e vlerësuan Instagramin në mënyrë të veçantë për shkaktimin e ndjenjave negative mbi trupin si dhe praninë e ankthit.

Në këtë rast më të dëmtuara rezultojnë të jenë vajzat që ndikohen shumë nga fotot e kuruara në detaje duke u ndjerë keq për veten e tyre.