JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Njihuni me fisin më të veçantë në botë, tradita e tyre i ka mbijetuar kohës
Shkruar nga: D Cani | Publikuar më: 23/12/2018 22:41

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Hamid Sardar – Afkhami është një fotograf i pasionuar pas aventurave dhe së fundmi ka vizituar një nga fiset më të veçanta nomade në Mongoli, fisin Dukha, tradita e të cilëve i ka mbijetuar kohës.

Fisi Dukha, është fisi që në fëmijëri gjëja e parë që bëjnë është të mësojnë të duan kafshët.

Dashuria mes tyre duket se është me të vërtetë me shikim të parë, pasi ajo lind që në kontaktin e parë që ata kanë bashkë.

Ky fis jeton në malet më të larta, ku bora zgjat deri në 12 muajt e vitit, por kjo nuk është pengesë për ta.

Pasi të shfletoni galerinë e fotove, do të kuptoni se për ta asgjë nuk është pengesë. Ajo që ata kanë krijuar është më shumë se sa një kulturë autentike, është thjesht një mbizotërim mbi kohën.

KË DO VOTONI MË 25 PRILL?
  • KË DO VOTONI MË 25 PRILL?