JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Nuk ka çipa në treg/ Apple do shkurtojë me të paktën 10 milionë prodhimin e iPhone 13
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 14/10/2021 0:07

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Apple pritet të shkurtojë me të paktën 10 milionë numrin e iPhone 13 të planifikuar për t'u prodhuar brenda këtij viti për shkak të mungesës globale të çipave. Apple fillimisht priste të prodhonte 90 milionë njësi të modeleve të ndryshme të familjes iPhone 13 deri në fund të vitit, por tani do të duhet ta ulë atë parashikim në rreth 80 milionë.

Ky numër është më i ulët pjesërisht sepse Broadcom dhe Texas Instruments (TI) me sa duket nuk mund të japin komponentë të mjaftueshëm në kohë. Apple blen disa pjesë të çipave të ekranit nga TI, ndërsa Broadcom është një furnizues i vjetër i komponentëve të ndryshëm pa tel. Çështja kryesore me TI ka të bëjë me një çip që fuqizon ekranin OLED, por Apple po përballet gjithashtu me mungesa të komponentëve nga furnizuesit e tjerë.

Deri më tani fuqia e fortë blerëse e Apple në industri ka arritur ta mbajë atë mjaft mirë të izoluar nga mungesa e vazhdueshme e çipave në industrinë e elektronikës, por jo më shumë. Prodhuesit kryesorë të çipave kanë paralajmëruar se kërkesa do të vazhdojë të tejkalojë ofertën gjatë vitit të ardhshëm, dhe potencialisht edhe përtej kësaj, kështu që kjo nuk është një situatë që do të shërohet në çdo kohë së shpejti.

Burimi: gsmarena.com | Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania