JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Erdogan: Vaksinën Covid do ta prodhojë Turqia
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 22/11/2020 1:28

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Ndërsa vazhdon rivaliteti mes shteteve për prodhimin e vaksinës ndaj Covid, presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, duke folur për rëndësinë e bashkëpunimit ndërkombëtar dhe solidaritetit në luftën kundër pandemisë së koronavirusi, theksoi se vaksinat duhet të jenë të disponueshme dhe të ndara, tek të gjithë njerëzit dhe të mos thellohen padrejtësitë. Ai tha se pandemia e koronavirusit vazhdon të kërcënojë të gjithë njerëzimin dhe tha se ata që ndodhen në të njëjtën anije ndajnë të njëjtin fat.

Sipas tij, vendet e dobëta ekonomikisht, gjatë pandemisë janë lënë të vetmuara dhe se trajtimi i pandemisë është i pamundur pa bashkëpunim, duke shtuar se vendet me ekonomi më të dobët nuk duhet t'i lihen fatit të tyre.

Erdogan tha:

Në këtë kontekst, Turqia ka siguruar ndihmë për 156 vende dhe 9 organizata ndërkombëtare. Duke siguruar mbështetje për 15 vende anëtare të G20, ne kemi siguruar gjithashtu licenca blerjeje dhe eksporti nga vendi ynë.

Burimi: trtworld |Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania