JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

1.1 miliard dollarë borxh të Trump duhet të shlyen brenda 4 viteve të ardhshme
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 27/10/2020 20:34

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Presidenti Donald Trump detyrohet shuma të mëdha të lidhura me kullat e tij dhe kurset e golfit me 900 milion dollarë që duhen shlyer brenda katër viteve të ardhshme, në total borxhi është 1.1 miliard dollarë. Por nga ana tjetër Covid ka goditur tregun e pasurive të patundshme.

Presidenti ka një vlerë neto të vlerësuar prej 2.5 miliard dollar. Ai ka borxh në kullën e tij Avenue of the Americas në New York (285 milion dollarë) dhe kolosin e tij në Rrugën California në San Francisco (162 milion dollarë), raporton FT.

Puna televizive e Trump, burimi i tij kryesor i të ardhurave në vitet e fundit, është zvogëluar gjithashtu që nga viti 2016 pasi ai ka rritur vlerësimet e transmetuesve falas ndërsa punon në Zyrën Ovale. Nëse ai merr një mandat tjetër, atëherë shumë prej borxhit që ai ka mund të jetë për negociata.

Muajin e kaluar u zbulua nga New York Times se Trump pagoi vetëm $ 750 në taksat federale të të ardhurave si në 2016 dhe 2017, pas viteve të raportimit të humbjeve të mëdha nga ndërmarrjet e tij të biznesit për të kompensuar qindra miliona dollarë në të ardhura.

Burimi: Daily Mail| Përktheu dhe Përshtati: JOQ ALBANIA