JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Studentët zgjojnë nga gjumi bashkinë/ Mbledhin 700 firma për rikthimin e abonesë së studentit
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 27/10/2020 19:45

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Aboneja e studentit është një ndër mënyrat më efikase të transportit për të gjithë studentët. Por prej muajsh ajo nuk ofrohej më. Si pasojë e kësaj rreth 700 studentë i kanë dorëzuar Bashkisë së Tiranës një peticion me 700 firma për rikthimin e abonesë së studentit 600 lekëshe në prag të nisjes së vitit të ri akademik.

“Qëndresa Qytetare” me në krye Rigels Xhemollarin ka qenë iniciues i peticionit online dhe mbështeti studentët për mbledhjen e firmave në kohë rekord. Bashkia e Tiranës ka reaguar duke shprehur se aboneja do të hidhet në treg, duke përcaktuar edhe pikat e shitjes e kriteret përkatëse. Brenda kësaj jave në Tiranë do hidhen në treg rreth 21 mijë abone studenti, por janë të pamjaftueshme.

Rigels Xhemollari shprehet:

Peticioni u firmos nga 669 studentë të cilët nënshkruan peticioni elektronik nëpërmjet një platforme elektronike. U dorëzua ditën e djeshme pranë Këshillit Bashkiak Tiranë. Peticioni u nënshkrua brenda 5 ditëve tejkaloi dhe pritshmërinë tona sa i përket pjesëmarrjes së studentëve në peticion.