JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Do fitojë koncesionin Milot-Fier, kompania greke i dhuron Belinda Ballukut gjerdanin prej 10 mijë eurosh!
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 16/09/2020 0:01

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Kompania greke ‘GEK TERNA’ ka marrë një hua prej 500 milionë eurosh për të financuar ndërtimin e rrugës Milot-Fier që kap shifrën 1.2 miliardë euro. Ndërkohë gara ka qenë e paracaktuar dhe kompania do ta marrë me koncesion ndërtimin e asaj rruge. Së fundmi bëhet me dije se kompania në fjalë i ka dhuruar ministres Belinda Balluku një gjerdan të shtrenjtë prej 10.100 eurosh. E përkthyer në taksa për mjetet që do kalojnë në atë rrugë, i bie 1000 makina të cilat do të paguajnë 10 euro si taksë për kalim.

Kompania do të përdorë fondin e marrë hua për të financuar investimet e reja në koncesione dhe projekte infrastrukturore. Kjo garë e paracaktuar do gjenerojë 4 deri në 6 miliardë euro, si pasojë e vjeljes 35 vjeçare të tarifës 8,6 euro për të përshkuar 115 kilometra rrugë, nga të cilat 62 kilometra janë ekzistuese.