JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Injektoi javën e kaluar vaksinën Covid-19, profesori:Nuk kam pasur asnjë efekt anësor
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 04/08/2020 20:55

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Javën e kaluar profesori i universitetit Gary Stradiotto u bë një nga 30,000 vullnetarët që ndihmuan në studimin më të madh në botë të vaksinës Covid-19. Stradiotto, 52 vjeç, një profesor ndihmës i Shkencave Politike në Universitetin e San Diego, hyri vullnetarisht në fazën përfundimtare të studimit të "Moderna-s" (kompani e njohur farmaceutike) dhe mori dozën e parë eksperimentale të vaksinës prej 100mg. Ai do të marrë një injeksion të dytë dhe të fundit në 26 gusht.

Vaksina e "Moderna-s" është një nga disa kandidatët premtues në garën globale të vaksinave, pasi SHBA ka pasur më shumë se 155,000 viktima dhe tejkalon 4.6 milion raste të raportuara të virusit, sipas shifrave të qeverisë. Stradiotto tha që ai vendosi të bëhej vullnetar në studim, sepse ai nuk sheh një rrugëdalje tjetër nga kjo pandemi, përveç se të ketë një vaksinë efektive ose një trajtim. Sidoqoftë, Stradiotto tha se është i lumtur që ai kaloi provën dhe që prej asaj kohe nuk ka pasur ndonjë efekt anësor negativ.

Burimi:Daily Mail|Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania