JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Mirlinda Karçanaj e AKSHI-t “bën gonxhe” 2,4 miliardë lekë për Blendin e DPSHTRR-së
Shkruar nga: M Gjini | Publikuar më: 21/07/2020 22:27

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Sipas shumë sondazheve të realizuara, del se shumica e shqiptarëve nuk kanë mundësi që të përballojnë të paktën një javë pushime në vit. Situata ekonomike është rënduar së tepërmi si pasojë e COVID-19 dhe shumë biznese në vend janë duke parë se si shitjet e tyre po bien me ritme të shpejta. Pavarësisht kësaj, nuk duket se Rama po realizon ndonjë reformë ekonomike për të dhënë një zgjidhje në lidhje me kërcënimet që i kanosen ekonomisë së vendit nga faktorët e jashtëm. Përkundrazi edhe ato para që kanë ngelur, shpenzohen në shifra të frikshme për tendera të cilat nuk janë emergjentë sidomos në këtë situatë, por edhe lënë vend për abuzime të mëdha.

Kështu përshembull në rastin konkret bëhet fjalë për një njoftim kontrate që ka shpallur Agjensia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit, e drejtuar nga Mirlinda Karçanaj. Nëpërmjet një procedure prokurimi me numër reference REF-65898-07-20-2020, dhe me objekt “Implementimi i platformës elektronike e-Transport për DPSHTRR”, AKSHI do të shpenzojë gati 2,4 miliardë lekë të vjetra me TVSH për të bërë një platformë online për Blendi Gonxhen e DPSHTRR-së.

Kjo platformë e cila do të kushtojë në këto shifra marramendëse nuk do të jetë asgjë tjetër veçse një databazë e thjeshtë e cila do të përmbajë një organizim nga pikëpamja dixhitale të orareve, prerjes së biletave dhe menaxhimin në tërësi të linjave të autobusëve ndër-qytetas.

Siç e shikoni, në vend që AKSHI ta ndërtojë vetë këtë sistem nëpërmjet specialistëve që teorikisht duhet të ketë në staf, do të shpenzojë një shifër stratosferike që dikush tjetër të ndërtojë një sitem të tillë. Pra ose stafi i AKSHI-t me në krye Mirlindën janë tërësisht të paaftë dhe e marrin rrogën kot, ose ky tender jepet që si Mirlinda ashtu edhe Blendi, të kenë një mundësi për të “bërë gonxhe” dhe për të futur në xhep një pjesë të mirë të këtyre parave nëpërmjet kompanisë që do të fitojë tenderin. Ju si thoni, a janë njerëz të mirë Mirlinda dhe Blendi?