JOQ Albania
Home

Koronavirusi/ Rusia zgjat deri në 30 prill izolimin e pjesshëm
Shkruar nga: V Gashi | Publikuar më: 02/04/2020 23:29

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Presidenti Vladimir Putin zgjati deri në 30 Prill një periudhë pause pune të paguar në të gjithë Rusinë, duke rritur masat për të penguar përhapjen e koronavirusit vetëm një javë pasi Kremlin tha që nuk kishte ndonjë epidemi.Russia, e cila ka raportuar 3.548 raste dhe 30 vdekje, tashmë ka imponuar një bllokim të pjesshëm në shumë rajone, përfshirë kryeqytetin Moskën.

Moska tashmë është bërë epiqendra e shpërthimit të Covid 19 në Rusi.Në një fjalim televiziv, Putin tha se bllokimi i pjesshëm dhe periudha pa punë e kësaj jave kishte ndihmuar në ngadalësimin e përhapjes së koronavirus. Për këtë arsye ishte e nevojshme që këto masa të zgjaten mëtej.

Në fjalimin e tij,Putin tha:

Krerët e rajoneve ruse do të marrin fuqi shtesë pasi në fund të kësaj jave ata do të duhet të hartojnë masa për të siguruar stabilitetin e njerëzve,masa për ekonomitë dhe infrastrukturën. Ata do të kenë të drejtën të marrin çfarëdolloj mase që të jetë e nevojshme për të parandaluar pandeminë, sipas gjykimit të tyre.Vetë rajonet do të vendosin se cilat institucione dhe organizata duhet të ndërpresin aktivitetet e tyre apo mund të vazhdojnë punën.

Burimi: Reuters|Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania