JOQ Albania
Home

Spanjë/ Universitetet do të vazhdojnë mësimin online edhe pas daljes nga izolimi
Shkruar nga: V Gashi | Publikuar më: 03/04/2020 0:41

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Ministri Castells u bën thirrje studentëve që të mbarojnë studimet 'online'.Rreth njëzet kampuse spanjolle kanë njoftuar se epidemia e koronavirusit do t'i ndalojë ata të vazhdojnë normalisht vitin akademik.

Manuel Castells, është shprehur se sipas mendimit të tij, universitetet nuk duhet të tentojnë të zhvillojnë asnjë leksion në auditore, pavarësisht respektimit të distancave apo mbajtjes së mjeteve mbrojtëse. Sipas burimeve të pranishme në takim, sepse drejtuesit rajonalë janë të vetëdijshëm se rikuperimi “post-Covid” do të jetë gradual dhe ata në hapat e parë të këtij rekuperimi, nuk do të përfshihet rikthimi i studentëve në salla mësimore.

Manuel Castells u shpreh:

Ne duhet të jemi të përgatitur për të gjitha skenaret e pandemisë. Universitetet po organizojnë modalitete mësimore jo-klasore, si për aktivitetet mësimore ashtu edhe për vlerësimin përfundimtar të kursit . Zgjedhja mbetet në dorën e rektorëve të universiteteve, pasi çdo universitet ka autonomi ligjore. Megjithatë, pavarësisht plotësimit të kushteve të shëndetësisë për vijimin e aktivitetit, nuk do u sugjeroja të ndërmerrej një hap i tillë. Çdo universitet,do të përcaktojë vetë modelin akademik që do të ndjekë dhe mënyrën e vlerësimit. Mësimi fizik në auditore, nuk do të jetë i mundur edhe pas mbarimit të izolimit, për të shmangur një valë të dytë të pandemisë.

Burimi: ElPais|Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania