JOQ Albania
Home

Ekspertët kritikojnë ashpër Boris Johnson: Mungesa e masave në kohën e duhur, rriti përhapjen e pandemisë
Shkruar nga: V Gashi | Publikuar më: 02/04/2020 20:31

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Boris Johnson injoroi këshillat e ekspertëve për parandalimin e një pandemi, thotë një ish-këshilltar shkencor. David King paralajmëroi gjithashtu se "financimi i dobët" i NHS nga kishte minimizuar përpjekjet për të luftuar kundër shpërthimin e pandëmisë dhe rrjedhimisht për të shpëtuar shumë jetë të humbura deri më tani.

Sir David tha:

Ne bëmë të gjitha punët që duheshin bërë, përgatitëm terrenin.Kryeministri vonoi prezantimin e izolimit për një kohë të gjatë,ndërkohë që vendet e tjera vendosën menjëherë kufizime të ashpra që me shpërthimin e virusit në Kinë. Ne për shembull kemi bërë një llogaritje për të treguar që kudo që të shfaqej ky virus në botë, brenda 3-6 muaj do të përhapej në çdo vend të botës.Ajo që duhet të kishim bërë, ishte të merrnim masat më herët, të gjitha masat e nevojshme paraprake për të mos lejuar këtë përhapje të pandemisë. Por përgjigja ka qenë e ngadaltë nga qeveria dhe mendoj se Shërbimi ynë Shëndetësor Kombëtar ka vuajtur nga financimi i dobët që prej vitit 2010.

Këto komente vijnë pas shqetësimit të publikut për trajtimin që qeveria po i bën pandemisë. Shifrat më të fundit zyrtare treguan se 2,921 njerëz kanë vdekur dhe mbi 33,000 kanë testuar pozitivë.Vetëm 10 ditë më parë z. Johnson tha që njerëzit duhet të izoloheshin. Tri ditë më parë, ai urdhëroi që të mbyllen baret, restorantet, teatrot dhe qendrat sportive.

Gjatë gjithë kohës, ministrat kanë këmbëngulur që kanë ndjekur këshillat e shkencëtarëve të tyre, por kjo rezulton të mos jetë e vërtetë. Përhapja kaq e lartë e pandemisë në Britani, tashmë konsiderohet pikërisht si faj i qeverisë dhe mos marrjes së masave në kohën e duhur. Gjithashtu, qeveria po kritikohet ashpër edhe për mungesën e bërjes së testeve.

Burimi: Indipendent|Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania