JOQ Albania
Home

101-vjeçari që i mbijetoi i Gripit Spanjoll dhe Luftës së Dytë Botërore, tani mund edhe Koronavirusin
Shkruar nga: V Gashi | Publikuar më: 27/03/2020 16:25

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Disa njerëz nuk mund të kenë kurrë një pushim; ky burrë 101-vjeçar nga qyteti bregdetar italian i Riminit, lindi në mes të Gripit Spanjoll të vitit 1918, u rrit mes dy Luftërave Botërore dhe tani, ai u bë personi më i vjetër që u shërua nga koronavirusi në Itali, siç raportohet nga media italiane.

Pacienti përmendet vetëm si Mr. P, u pranua në spitalin e Riminit shtatë ditë më parë pas testimit pozitiv për COVID-19. Z. P nuk është i huaj për pandemitë, ai lindi në 1919 ndërsa pandemia e gripit të vitit 1918 po tërhiqte qytetin e tij. Gripi Spanjoll do të merrte një numër të llogaritur prej 600,000 italianësh, por do ta kursente atë.

Njëqind vjet më vonë, ai do të gjendej në një spital, pasi ishte kthyer në vendin ku ai dikur e kishte filluar.

Pasi ai u shtrua në spital, stafi mjekësor ishte mjaft i pashpresë pasi koronavirusi godet njerëzit më të vjetër se 65 vjeç, megjithatë, sipas Gloria Lisi, Nënkryetare e Bashkisë së Riminit, pasi pacienti filloi të shërohej shpejt, ai u bë "historia për të cilën folën të gjithë" në spital.

Ajo tha:

Të gjithë panë shpresë për të ardhmen e të gjithëve në rimëkëmbjen e një personi më shumë se 100 vjeç. Z. P ja doli. Familja e tij e mori atë në shtëpi mbrëmjen e djeshme, për të na mësuar se edhe në 101 vjet, e ardhmja nuk është për t'u shkruar.

Mund të jetë e vështirë të kapesh për të shpresuar me lajme negative që fluturojnë drejt teje nga çdo drejtim, megjithatë, historia e Z. P është padyshim diçka për tu parë. Rasti i tij mund të jetë një gjë e rrallë mes shumë, por megjithatë, na kujton të mos i dorëzohemi kurrë dëshpërimit, pasi njerëzimi ka fuqinë t'ju befasojë, madje edhe në realitetin e zymtë dhe të frikshëm të një pandemie.

Burimi: Interesting Engineering | Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania