JOQ Albania
Home

Izolimi nga Koronavirusi mbyll turizmin por pastron kanalet e Venecias
Shkruar nga: V Gashi | Publikuar më: 18/03/2020 18:44

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Ndërsa koronavirusi dominon në titujt kryesorë për momentin, është e rëndësishme të përpiqeni të gjeni diçka pozitive gjatë këtyre kohëve.

Edhe pse njerëzit janë më pak të entuziazmuar për shkak se duhet të qëndrojnë brenda, ndërsa pushimet anulohen dhe virusi vazhdon të përhapet, planeti duket se po përgjigjet për faktin se më pak njerëz janë në rrugë, dhe më pak ndotje po ndodhin në atmosferë.

Ne kemi parë tashmë efektet e dukshme që ka pak ndotjes mbi veriun e Italisë dhe Kinës këtë javë ndërsa vendet kanë qenë në izolim, dhe tani ne po shohim efektet pozitive që ajo ka në kanalet e Venecias, gjithashtu.

Aty ku vizitorët dhe vendasit zakonisht përshëndeten me ujëra mjaft të turbullta, siç mund ta shihni në figurën e mëposhtme, disa pjesë të kanaleve tani janë të kthjellta.

Kaveri on Twitter

Here's an unexpected side effect of the pandemic – the water's flowing through the canals of Venice is clear for the first time in forever. The fish are visible, the swans returned.

Videot dhe fotografitë e marra gjatë ditëve të kaluara tregojnë se peshqit janë rikthyer në ujërat e pastra të kanaleve, të cilat lidhen me Detin Adriatik.

Venice canals clear up as coronavirus pandemic shuts down tourism

The waters of Venice's famous canals have cleared for the first time in years amid a decline in pollution as the city locks down to stop the spread of coronavirus. Usually choked by pollution from diesel-powered commuter boats and water buses, Venice's canals are usually clouded and murky.

Një numër delfinësh madje janë vërejtur duke notuar në afërsi të një porti në Cagliari, të Sardenjës, dhe është vërtet spektakolare për tu parë.

Roberto Dupplicato on Twitter

✅ Acqua pulita a #Venezia con i pesci che si tornano a vedere ✅ Un cigno sul Naviglio a #Milano ✅ un delfino nel porto di #Cagliari Tornare a inquinare sarebbe un delitto: sfruttiamo questa scia per ripensare a come sviluppare la società in armonia con la natura https://t.co/dH0PLqm4Q1

Burimi: Indipendent | Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania