JOQ Albania
Home

Lleshaj i jep 90 mln lekë për radio, kompanisë që ka fituar 5 mld lekë në 4 vite
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 05/03/2020 16:57

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Kompania e krijuar nga Ministria e Brendshme, “Illyrian Guard Sha” e cila do të merret me ruajtjen fizike të ndërtesave shtetërore ka shpallur fituesin për tenderin me objekt blerjen e radiove të komunikimit.

Vlera e këtij tenderi kap shifrën e 90 milion lekëve (me tvsh), e cila mund të thuhet se është një shifër mjaft e lartë, pasi me këtë shifër mund të blihen me qindra radio komunikimi.

Fituesi i tenderit nga Illyrian Guard

Tenderi nga "Illyrian Guard" u hap me 14 janar 2020. Ndërsa fituesi i tij është shpallur në fund të shkurtit. Kompania që merr të drejtën për ta furnizuar me radio, kompaninë e Lleshit është “Aes Communication”.

Në specifikat e tenderit shkruhet se llojet e radiove që kërkohen janë 200 Radio LTE, 50 radio portable digitale DMR, UHF dhe 45 Radio Walkie-Tolkies. Pra në total 295 radio, nga ku sipas kërkimeve të gjitha këto radio së bashku kushtojnë rreth 20 mijë dollarë.

Edhe pse u përfol se “Illyrian Guard” do të ruante të gjitha ndërtesat shtetërore, faktet tregojnë të kundërtën pasi shumë institucione kanë hapur tendera pë ruajtjen e tyre dhe se fitues nuk rezulton të jetë kompania e cila është nën varësi të Sandër Lleshit, por kompani të ndryshme private.

Kompania “Aes Communication Shpk” me pronar Jani Angjeli, sipas të dhënave të Thesarit, në 4 vitet e fundit ka përfituar nga buxheti i shtetit rreth 5 miliard lekë. JOQ ALBANIA