JOQ Albania
Home

Paralajmërimi i fortë: Po hetohen 12 emra kryebashkiakësh të dyshuar si të përfshirë në krime
Shkruar nga: L Çela | Publikuar më: 18/02/2020 20:47

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Të tjerë emra kryebashkiakësh të Rilindjes mund të rezultojnë të përfshirë në krime. Kështu është shprehur Sekretari i Përgjithshëm i Partisë Demokratike, Gazmend Bardhi i cili ka bërë këtë paralajmërim të fortë.

Ai ka thënë për ABC News se po hetojnë në lidhje me 12 emra të rinj kryebashkiakësh. Më tutje, ai deklaroi se një kryebashkiak i zgjedhur nga zgjedhjet e 30 qershorit, mendohet të jetë i përfshirë në një vrasje në një shtet evropian.

Bardhi tha se në momentin kur të kenë fakte, do publikojnë denoncimet e tyre.

Ai tha për Abc News:

Nuk është sekret e kam thënë dhe më parë se kemi në proces verifikimi disa nga kandidatët e Edi Ramës në zgjedhjet e 30 qershorit dhe jemi duke pritur dokumentacionin provues, e riktheksoj se në këtë rast PD-ja po kryen detyrën e prokurorisë dhe pse nuk është detyra jonë ta bëjmë një gjë të tillë, ne po verifikojmë dokumentacionin për një kryebashkiak të paligjshëm, që ka qenë i dënuar, dhe ka gënjyer në formularin e Dekriminalizimin, kjo është detyre ligjore dhe e prokurorisë. Kjo është detyre e Prokurorit të Përgjithshëm i cili deri më sot nuk e ka kryer një gjë të tillë. Tashmë në proces verifikimi kemi 12 emra kryebashkiakësh të kishim mekanizmat e prokurorisë do të bënim të mundur zbulimin më shpejt të emrave të kryebashkiakëve të përfshirë në krime. Ne presim që me ndihmën e partnerëve ndërkombëtarë të verifikojmë indiciet për të dhënat që ne kemi për këto kryebashkiakë. Sapo të kemi një dokumentacion të tillë ne do të bëjmë denoncimin për shkeljen e ligjit të bërë nga një kryebashkiak. Të dhënat flasin për kryerjen e veprave të ndryshme penale, kemi dhe të dhëna që një person është i dënuar ne vendet evropiane për vrasje dhe për të tjerë të cilët janë të dënuar për vepra të ndryshme penale dhe të përfshirë në trafik të lëndëve narkotike. Ju mund të shkoni dhe ta pyesni se çfarë po bën me katër rastet që i ka tashmë në prokurori. Një kryebashkiak ka të dhëna se është i dënuar për vrasje në një nga vendet e BE, këtë do ta bëjmë publike pasi të kemi të dhënat në dorë, dyshimet dhe të dhëna tona janë të qenësishme.