JOQ Albania
Home

Miliarderi nis fushatat në mbrojtje të Tokës, jep shpresë për njerëzimin
Shkruar nga: L Çela | Publikuar më: 18/02/2020 10:39

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Themeluesi i “Amazon”, Jeff Bezos dhuron 10 miliardë dollarë për iniciativën globale që ai po fillon, të quajtur “Fondi i Tokës Bezos”.⁣⁣⁣

56-vjeçari e publikoi nismën e tij në Instagram ku edhe shkroi:

Toka është e vetmja gjë që e kemi të gjithë të përbashkët le ta mbrojmë së bashku."

Kjo vjen prej një iniciative të ngjashme e cila quhet “Fondi i Ditës 1 të Bezos”.

View this post on Instagram

Today, I’m thrilled to announce I am launching the Bezos Earth Fund.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Climate change is the biggest threat to our planet. I want to work alongside others both to amplify known ways and to explore new ways of fighting the devastating impact of climate change on this planet we all share. This global initiative will fund scientists, activists, NGOs — any effort that offers a real possibility to help preserve and protect the natural world. We can save Earth. It’s going to take collective action from big companies, small companies, nation states, global organizations, and individuals. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ I’m committing $10 billion to start and will begin issuing grants this summer. Earth is the one thing we all have in common — let’s protect it, together.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ – Jeff

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos) on

Ai nisi gjithçka në shtator të vitit 2018, duke premtuar një angazhim prej 2 miliardë dollarësh për sigurimin e strehimit për familjet e pastreha.

Në nëntor 2019, ai njoftoi se do të dhuronte 98.5 milionë dollarë për 32 organizata të ndryshme.

Paratë vitin e kaluar u ndanë për 32 organizata në 23 shtete të ndryshme në Amerikë me vlerat monetare duke filluar nga 1.25 milionë dollarë deri në 5 milionë dollarë.

Në uebfaqen e “Fondit Bezos Dita 1” thuhet që paratë kanë shkuar për të mbështetur punën domethënëse dhe me ndikim të lartë për të siguruar strehim dhe mbështetje për familjet e reja në aktivitetet e komuniteteve në SHBA.

Si “Fondi i Ditës 1 Bezos”  dhe “Fondi i Tokës Bezos” janë dëshmi e pastër e humnaizmit që ka dhuruar njeriu për njeriun.

Duke iu përgjigjur postimit të miliarderit në Instagram, një person shkruan:

Unë të dua Jeff !! Ti je Beyonce për mua."

Ky koment i thotë të gjitha apo jo?!

Marrë nga: Ladbible Përshtati dhe Përktheu: JOQ Albania