JOQ Albania
Home

‘Në fund të muajit jemi aty’, Turqia dhuron 46 milionë euro për Shqipërinë
Shkruar nga: L Çela | Publikuar më: 17/02/2020 17:59

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Momentalisht është duke u mbajtur Konferenc e Donatorëve në Bruksel. Secili shtet anëtar i BE po shpreh solidaritet maksimal me ndihmën monetare dhuruar ndaj Shqipërisë pas tërmetit të 26 nëntorit.

Turqia ka përsëritur ndihmën që i ofroi Shqipërisë pas tërmetit shkatërrues të 26 nëntorit.

Ministri i Jashtëm turk, Mevlut Çavusoglu u shpreh se në fund muajit do të jetë në Shqipëri për të nisur ndërtimin e 500 shtëpive në Laç që kapin vlerën 45 milionë euro.

Turqia e falenderon BE-në dhe pjesamrrësit që të ndihmojnë Shqipërinë pas të tërmetin ekipet tona arritën menjherë në vendine ngjarje spër ndihmë. Gjysmë Hëna turke janë shuëmë të angazhuar duke ndihmuar Shqipërinë. 900mijë euro, i kemi dhënë ndihma finaciare. N ekemi deklaruar se do të ndërtojmë 500 shtëpi në Laç dhe në fund të muajit do të jemi aty. Shpenzimet kapin vlerën 45 milionë euro dhe 100 mijë euro për ndërtimin e xhamive. Në total shkon 46. 3 milionë euro dhe e gjithë kjo shumë është në formën e granteve”, u shpreh ministri turk.