JOQ Albania
Home

Profesoresha e filozofisë: Të ndalohen lindjet në botë, po shkatërrojnë planetin
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 17/02/2020 14:58

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Mendimi i një profesoreshe filozofie është se mënyra e vetme për të shpëtuar planetin tonë është që të ndalohen lindjet. Sipas saj, qëllimi i kësaj gjëje është që “mbipopullimi të bjerë", ose "njerëzit të zhduken".

Patricia MacCormack, nga Universiteti Anglia Ruskin, Kembrixh, beson se lindjet janë "gjëja më e keqe që mund të bëhet" mbi kërcënimet që i vijnë Tokës nga , për shkak të mbipopullimit global.

Patricia MacCormack, of Anglia Ruskin University, Cambridge, believes giving birth is 'the worst thing you can do' to the carbon footprint because of the overpopulation strain on the planet.

Libri i saj i ri, “Manifesti Ahuman”, ka tronditur njerëzit në mbarë botën, sidomos Italinë.

Ajo pretendon se ka marrë kërcënime me vdekje.

She says critics of her work have used images of her dressed as a goth in an attempt to discredit her

Prof. MacCormack, nga Australia, tha:

Thjesht propozova që njerëzit të mos riprodhohen dhe kjo u përkthye automatikisht në akte dhune. Disa pretenduan se unë dua të vras fëmijë, gjë që është qesharake. Në një farë mënyre, unë jam duke propozuar një lloj kontrolli etnik të popullatës…”

As well as her ideas on climate, Prof. MacCormack is lauded by Anglia Ruskin for her expertise in feminism, queer theory, posthuman ethics, animal studies and horror films

***

Burimi: DailyMail| Përshtati dhe Përktheu: JOQ ALBANIA