JOQ Albania
Home

A u shkaktua koronavirusi nga lakuriqët e natës? Shkencëtarët thonë fjalën e tyre
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 17/02/2020 10:59

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Shkencëtarët kundërshtojnë versionin fillestar sipas të cilit koronavirusi iu transmetua njerëzve nga lakuriqët e natës, në Kinë.

Një grup shkencëtarësh të universitetit, “South China University” nxjerrin detaje të reja në lidhje me virusin që ka shkaktuar më shumë se 1 700 të vdekur duke theksuar se në kundërshtim me çfarë është thënë deri më tani, ai ka dalë nga një laborator në ëuhan.

Madje, ditën e djeshme biologët Botao Xiao dhe Lei Xiao raportuan se koronavirusi e ka origjinën në një laborator afër tregut në epiqendrën e qytetit të epidemisë.

Madje, si për të përforcuar këtë ide, dëshmitarët tregojnë se lakuriqi i natës nuk është një ushqim i shitur në qytet dhe veçanërisht në atë treg.

Në pritje të provave të tjera, studimi përfundon me një paralajmërim:

Mund të jetë e nevojshme të forcohen nivelet e sigurisë në laboratorët biologjik me rrezik të lartë, të cilat duhet të transferohen larg qendrave urbane dhe vendeve të tjera me popullsi të dendur”.

***

Burimi: IlGiornale| Përshtati dhe Përktheu: JOQ ALBANIA