JOQ Albania
Home

I vihen pragat kryetarit të bashkisë, i vodhi 400 mijë dollarë gjyshes
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 14/02/2020 12:51

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Një kryebashkiak i qytetit Tenesi të SHBA-së, është paditur për vjedhje të 400,000 dollarëve nga gjyshja e tij gjatë viteve të fundit të jetës së saj. Midis nëntorit 2014 dhe janarit 2016, kryetari i bashkisë Christopher Scott Jones, dyshohet se mashtroi gjyshen e tij Marceline Carpenter duke i marrë rreth gati 394,000 dollarë para se të vdiste në 2 janar 2016.

Between November 2014 and January 2016, Mount Carmel's current mayor, Christopher Scott Jones  (pictured), allegedly swindled the elderly woman out of nearly $394,000 before she passed away in 2016

Sipas një deklarate nga Byroja e Hetimit në Tenesi, Jones përvetësoi paratë duke shkruar çeqe nga llogaria e saj te vetja për kompensime të rreme. Autoritetet filluan hetimin e tyre për Jones në Gusht 2019 me kërkesën e Prokurorit të Përgjithshëm të Qarkut, Dan Armstrong. Armstrong urdhëroi hetimin pasi gjeti prova të verifikimeve të rreme.

According to a statement from the Tennessee Bureau of Investigation, Jones (left, during a meeting) embezzled the money by writing checks from her account to himself for false reimbursements

Jones është akuzuar për një akuzë për vjedhje të mbi 250,000 dollarëve. Nëse shpallet fajtor, Jones mund të përballet me një dënim 15-25 vite burg.

Ai u arrestua të hënën dhe ndodhet në burgun e qarkut Haukins.

But last year, Jones denied that claim, saying his grandmother wanted him to have the money

***

Burimi: DailyMail|Përktheu dhe përshtati: JOQ Albania