JOQ Albania
Home

Lirimi i ish-anëtarit të Bandës së Durrësit, reagon Prokuroria e Krujës: U shkel ligji, kërkuam përjashtimin e gjyqtares
Shkruar nga: V Gashi | Publikuar më: 14/01/2020 16:41

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Prokuroria e Krujës ka reaguar menjëherë pas lirimit të ish-anëtarit të Bandës së Durrësit, Endrit Dokle.

Me anë të njoftimi për shtyp, prokuroria theksoi se vendimi i gjykatës nuk është mbështetur në ligj.

Organi i Akuzës konfirmon se do të bëjë ankimimi për këtë vendim.

Po ashtu, prokuroria ka kërkuar përjashtimin e gjyqtares së çështjes, Enkelejda Hoxha.

Sipas prokurorisë, e njëjta gjyqtare ka dhënë vendime në favor të kërkuesit, kërkesë e cila nuk është pranuar nga gjykata.

Reagimi i plotë

Njoftim në lidhje me proçesin gjyqësor për kërkesën e të dënuarit Endrit Dokle

Gjykata e Shkallës së Parë Krujë me vendimin nr. 6/123 datë 14.01.2020 vendosi : “Pranimin e kërkesës së kërkuesit Endrit Dokle. Lirimin me kusht të kërkuesit Endrit Dokle, i biri i Mensurit dhe i Rahimes datëlindja 31.12.1983, lindur në Kukës dhe banues në Tiranë, duke e vënë në provë për një periudhë prej 5 (pesë) vjetësh. Në zbatim të nenit 60 pika 9 të Kodit Penal detyrohet Endrit Dokle që gjatë kohës së provës të mos shoqërohet me persona të caktuar kryesisht me të dënuar apo bashkëpunëtorë të veprës penale. Në zbatim të nenit 60 pika 10 e Kodit Penal detyrohet kërkuesi Endrit Dokle që gjatë periudhës së provës të mos zotërojë, mbajë apo përdorë armë. Urdhërohet kërkuesi Endrit Dokle të mbajë kontakte me Shërbimin e Provës”.

Prokuroria Pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Krujë ka qenë pjesmarrëse në këtë proçes dhe ka mbajtur qëndrimin e plotë për rrëzimin e kërkesës, me arsyetimin se jo vetëm se nuk plotësohen kushtet ligjore të parashikuara nga neni 64 i Kodit Penal, por edhe se nuk ekzistojnë të provuara arsyet e veçanta që kërkon norma.

Gjithashtu prokuroria ka kërkuar përjashtimin e gjyqtares së çëshjtes me arsyetimin se i njëjti trup gjykues ka dhënë vendime në favor të kërkuesit, kërkesë e cila nuk është pranuar nga gjykata. Të gjitha kundërshtimet në lidhje me shkeljet proçedurale si dhe zbatim të gabuar të ligjit Prokuroria Pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Krujë do ti parashtrojë në ankim brenda afatit ligjor.