JOQ Albania
Home

Tërhiqet Diego, breshka 100 vjeçare që bënte seks për të shpëtuar racën e tij
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 14/01/2020 10:45

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Nëse nuk e njihni, ky është Diego, breshka e cila u fut në një program trajnues ku duhej të bënte sa më shumë seks për të ndihmuar mbarështimin dhe shpëtimin e species së tij. Mirëpo, kohët e fundit është lajmëruar se ekspertët kanë larguar nga programi i “seksit të shumtë” breshkën e madhe në moshë.

diego the tortoise

Siç mësohet, breshka është mbi 100 vjeçare. Ai ishte një nga 15 breshkat (12 femra dhe 3 meshkuj) që u bë pjesë e programit mbarështues në Fausto Llerena Tortoise Center, në ishullin Santa Cruz.

Pavarësisht moshës së tij të thyer, Diego nuk e kishte aspak problem të përshtatej për çiftëzim dhe të lëvizte lirshëm gjatë marrëdhënies seksuale. Ai tashmë është shndërruar në babanë e mbi 40% të popullsisë së llojit të tij në ishullin Galapagos, ku kjo lloj breshke ishte në rrezik zhdukjeje.

diego the tortoise

Si një nga ntre meshkujt e ngelur, Diego ka dhënë një kontribut mjaft të rëndësishëm në mbarështim. Pas asaj që bëri, Diego ka sjellë në jetë plotë 1700 pasardhës.

tortoise breeding program

***

Burimi: Unilad |Përktheu dhe përshtati: JOQ Albania