JOQ Albania
Home

Njeri frymëzues/ Njihuni me shqiptarin që edhe pse i verbër punon si zdrukthëtar
Shkruar nga: S Shtjefni | Publikuar më: 22/11/2019 11:13

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Daut Hoxha është i verbër, por kjo nuk e ka penguar atë të punojë si zdrukthëtar prej 18 vjetësh. Ai është nga Ferizaj i Kosovës dhe është një njeri mjaft motivues.

Dauti është shembulli që tregon se nëse ke vullnet dhe dëshirë, mund t’ia dalësh. Ai tregon:

Këtë punë e bëjmë si familje prej viteve 70-ta, por unë me vëllezërit e mi kemi filluar pas lufte dhe jemi këtu prej rreth 18 vjetësh. E kam rutinë dhe zakonisht punoj kur nuk kam angazhime, se me nejt pasiv është shumë keq, mer vese të këqija. Unë jam aktiv dhe punoj, kjo nuk është ndonjë punë e zorshme. Punoj me vullnet, me qejf.’’

Edhe pse është i verbër Daut Hoxha bën dyer, orendi të ndryshme prej druri dhe miqëve u bën tabela shahu.

Ai tregon se nuk ka frikë se mos lëndohet gjatë punës dhe ka mësuar t’i përdorë mjaft mirë edhe mjetet prerëse.

Si përfundim mund të thuhet se Daut Hoxha është një njeri mjaft frymëzues dhe një shembull për t’u ndjekur.