JOQ Albania
Home

Djali më i veçantë në botë, ka një ngjyrë unike sysh
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 01/11/2019 10:43

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Quhet Abushe dhe padyshim është djali më i veçantë në botë. Kjo për shkak të syve të tij, të cilat kanë një ngjyrë me të vërtetë të veçantë.

Sytë e bëjnë Abushen të duket jashtëzakonisht unik në Etiopi. Megjithatë e gjithë kjo ngjyrë e rrallë është për shkak të një kushti shëndetësor me të cilin ai ka lindur. Bëhet fjalë për sindromën ëaardenburg, gjatë së cilës mutacioni i gjenit melanin prek zhvillimin e pigmentit të ngjyrës së syve.

Sipas Librarisë Kombëtare për Mjekësi në SHBA, ky kusht shëndetësor është shumë i rrallë dhe prek vetëm 1 në 40,000 njerëz. Kur Abushe lindi, prindërit e tij menduan se fëmija mund të ishte i verëbër dhe ata nuk kishin asnjë mundësi ekonomike për ta ndjekur tek mjekët me analiza dhe ekzaminime.

Pasi kuptuan se ai mund të shihte, prindërit e kuptuan se gjendja e tij e rrallë ishte një “dhuratë nga Zoti”. Tani, vogëlushi ka pushtuar internetin falë fotografit francez Eric Lafforgue.