JOQ Albania
Home

Mes halleve dhe problemeve, në botë ka plotë 46 milion milionerë dhe ja ku jetojnë
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 29/10/2019 8:11

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Ndikimi i Brexit në Mbretërinë e Bashkuar ka sjellë paqëndrueshmëri në paund, duke shkaktuar një rënie të numrit të qytetarëve të pasur, raporton The Economist. Britania ka humbur 27 mijë milionerë gjatë vitit të kaluar, për shkak të pasigurisë në lidhje me Brexit.

Tani ka 46.8 milion njerëz në botë, pasuria e të cilëve vlerësohet në më shumë se 1 milion dollarë, duke u rritur me 1.1 milion nga viti i kaluar.

Një rritje në numrin e milionerëve u vërejt nga Kina, vend për katër milion milionerë, e ndjekur nga Japonia, ku jetojnë tre milion, e ndjekur nga britanikët e lartpërmendur, e ndjekur nga gjermanët.

Megjithatë, asnjë vend nuk ka qytetarë me një xhep më të thellë se SHBA, ku ndodhen rreth 19 milion milionerë.

Pavarësisht trazirave në treg, luftës ekonomike me Kinën, Amerika ka shtuar 675 mijë milionerë më shumë në vetëm një vit.

Foto ilustruese