JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Anija kozmike eksperimentale ulet në tokë pas një rekordi prej 780 ditësh në orbitë.
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 28/10/2019 16:52

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

X-37B, një automjet provë i operuar nga Forcat Ajrore të Sh.B.A-së, është kthyer nga orbita dhe zbarkoi me sukses në Qendrën Hapësinore Kennedy të NASA-s në Florida, mbi dy vjet pasi filloi fillimisht në misionin e tij të fundit brenda një rakete SpaceX.

Automjeti Test Orbital X-37B, siç dihet zyrtarisht, ishte në misionin e tij të pestë. E gjithë pikëpamja e X-37B është se misioni i tij është kryesisht klandestin, kështu që ne me gjasë nuk do t'i dimë të dhënat e plota të asaj që ka arritur deri në ndeshjet e saj orbitale. Por ne e dimë që ajo po demonstron teknologji për përdorimin e USAF, dhe posaçërisht për t'i ndihmuar ata të zhvillojnë një "platformë të besueshme, të ripërdorshme, pa pilot të hapësirës".

X-37B do të kalojë ca kohë në tokë pas fluturimit të saj rekord 780-ditor, dhe pastaj do të nisë përsëri diku në vitin 2020 nga Stacioni i Forcave Ajrore Cape Canaallel.